Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Milyen időtálló ruhadarabokra van szükséged?

Az időtálló fazonok azok a darabok, amik nem akarnak kitűnni, de egy hangsúllyal, mondjuk egy extra blúzzal vagy egy extra kiegészítővel egy picit alkalmibbá teheted őket. Fontos a fazon, mert semmi túlzás nem lehet benne, illetve az is, hogy az alapdarabok között meglegyen az egyensúly.

A zakó egy kell legyen, de jó kell legyen, amihez többféle aljat és többféle felsőt tudsz választani. Egy egyszerűbb szabású zakó, aminek egy picit hangsúlyos a válla, tud olyan alapdarab lenni, ami sok szezonon át, különböző ingekkel, blúzokkal, topokkal jól kombinálható. Ha egy kicsit rövidebb állású a zakód, fel tudsz venni hozzá szoknyát, nadrágot, ruhát is. Egy jól kiválasztott zakóhoz legalább háromféle alj társítható.

Egy többfunkciós ruha szintén az alapdarabok közé tartozik. Ez szintén egy zakóval vagy anélkül, vagy csak egy kabátot rávéve olyan variációkat tesz lehetővé, ami egy kisebb ruhatárat kiad.

Anyag

Olyan otthon jól kezelhető anyagokat válassz, amit nem viszel tisztítóba, nem kényes, nem szakad; a pamutok, a kötöttek, a szövetek, főleg a kicsit elasztikus szövetek azok, amik kényelmesek, amiknél ha megállsz a szekrény előtt, nem gondolkodsz.

Szín

Az alapdarabok esetében élénk színekről ritkán beszélünk, inkább a földtónusok, a fekete, a fehér, a törtfehér az, ami szezonálisan az alapdarabokat meghatározza. A printek ezek esetén nem igazán jelennek meg, esetleg nagyon apró mintázattal, vagy olyan önmagukban szövött struktúrák, amik nem akarnak előtérbe türemkedni.

A ruhatárad időtálló alapdarabjai önmagukban visszafogottak, és tényleg szezonokon átívelők.

Tóth Bori

Keresés